PKI certificaat aanvragen

Persoonlijke begeleiding en installatiegarantie
Direct contactIk wil meer informatie

U zoekt een PKI certificaat

U zoekt een PKI certificaat omdat er een koppeling nodig is voor berichtenverkeer naar een overheidsdienstverlener, beveiligd door middel van dit PKI certificaat.
Om berichten in te sturen via Digipoort naar bijvoorbeeld de Belastingdienst of Kamer van Koophandel, voor kredietrapportages naar SBR Nexus of juisteen PKI certificaat voor Digikoppeling, DigiInkoop, DigiD, CIOT of CRUKS met daarin uw OIN, HRN nummer vermeld.

Wat is een PKI certificaat?

‘PKI’ in een PKI certificaat staat voor Public Key Infrastructure en is een weergave van een aantal informatievelden die verpakt zijn in een sleutel; het certificaat.

Een certificaat is een weergave en kan op verschillende manieren tot stand zijn gekomen. Zeer vergelijkbaar met hoe een rijbewijs tot stand komt met allerlei echtheids- en zekerheidskenmerken door gecertificeerde functionarissen, instanties en een organisatie die het daadwerkelijk rijbewijs (certificaat) produceert en uitgeeft. Al die stappen onder een strikte controle leiden tot iets waarop vertrouwd kan worden door degene die dat vertrouwen wil controleren.

Wat is dan een PKIoverheid – ‘PKI certificaat’?

Een PKIoverheid certificaat is een dergelijk PKI certificaat waarin gegevens zijn opgenomen waarvan de ontvangende partij met de hoogste zekerheid kan vertrouwen dat ze weet van wie ze het ontvangt en of het daarmee een verzender is die te vertrouwen is. PKIoverheid is in het normenkader waarmee Logius toezicht op houdt op de uitgevende partijen van PKI certificaten onder de vertrouwensroot Staat der Nederlanden.

Zoals Logius het stelt:

“Het PKIoverheid-certificaat is een computerbestand dat werkt als een digitaal paspoort. Als iemand een website, e-mail of document van uw organisatie wil bekijken, controleert zijn webbrowser of e-mailprogramma het bijbehorende certificaat. Door elkaar te identificeren verkleint de kans dat oplichters zich voor kunnen doen als iemand anders. Digitale certificaten waarborgen dus betrouwbaarheid. Bij alle Logius-diensten heeft u een certificaat van PKIoverheid nodig.”

Door dit hoogste niveau van vertrouwen hebben daarom ook andere organisaties omarmd zoals banken en overheids dienstverleners als bijvoorbeeld Kadaster, Kamer van Koophandel, Kansspelautoriteit, DigiD, Digipoort en Justitiële Informatiedienst.

PKI certificaat aanvragen

Door die hoogste mate van vertrouwen kan je je voorstellen dat de controles bij een PKI certificaat aanvragen van een navenant hoog niveau zijn. Net als bij een rijbewijs of identiteitsbewijs. En dat is precies zo bij een PKIoverheid certificaat of een rechtsgeldige elektronische handtekening uitgegeven binnen diezelfde vertrouwenstructuur van PKIoverheid.

Het proces van een PKI certificaat aanvragen is strikt en een verkeerde opgave van informatie kan leiden tot vertragingen en frustraties. En het blijft lastig omdat je het PKIoverheid certificaat elke 2 of 3 jaar moet vernieuwen. Net als bij een identiteitsbewijs is het zo dat als het PKIoverheid certificaat verlopen is, dan is het ook niet meer bruikbaar en kan je geen berichten meer versturen.

 

PKIpartners staat voor een zorgeloze aanvraag

PKIpartners is specialist om je bij te staan als het gaat om PKIoverheid certificaten voor berichtenverkeer en voor PKIoverheid persoonlijke- en PKIoverheid beroepscertificaten als rechtsgeldige elektronische handtekening. 

Wij staan je bij elke stap in het volledige aanvraagproces en begeleiden u bij installatie en werking. Ongeacht het PKIoverheid certificaat type en voor elk type organisatie. Van zzp tot MKB, corporate en Lokale Overheid.

Daarnaast bewaken wij ook actief de vervaldatum van je certificaat en zorgen wij ervoor dat u op tijd een nieuw PKI certificaat in huis heeft voor de werking van je processen.

Onze beloftes

Persoonlijke aandacht

Wij geven proactief advies over te maken keuzes en onze vaste contactpersonen zijn snel en goed bereikbaar voor vragen en zullen uw belangen behartigen.

Beheer

Borgen van beheervraagstukken waar uw PKIoverheid contactpersonen, certificaatbeheerders en ketenpartners gefragmenteerde aandacht voor hebben. Meedenken en meehelpen met beheer door het voor u uit handen te nemen.

Continuïteit

Wij monitoren uw certificaten actief en nemen ruim op tijd voor het verlopen van een certificaat contact op voor vernieuwing. Zo blijft alles probleemloos functioneren.

Zekerheid

Gemeente de regie > PKIpartners de uitvoering.
Bewaken van medewerker/applicatiebeheerder, mutaties.
Periodieke rapportage ten behoeve van ENSIA.
PKIoverheid-desk: dienstverlening voor een vaste prijs per maand.
Vaste prijzen per type certificaat.

PKIoverheid certificaten voor:

Digipoort/ Digikoppeling/ eHerkenning/ DigiD/ Website TLS/SSL/ Raad van de rechtspraak/ SBR/ CRUKS/ CIOT/ eIDAS/ Rechtsgeldige elektronische handtekeningen

Zet de eerste stap en laat PKIpartners mij bellen over PKI certificaten

Hidden
Hidden
PKIoverheid-public-root-OV-2020-Digipoort-Certificaat

PKIpartners advies

Wat is er nodig?
PKIoverheid private root G1 Certificaat

  • 2 of 3 jaar geldig
  • Toe te passen in meerdere applicaties tegelijkertijd
  • Ook geschikt voor CIOT, SBR Nexus, Bewindvoering, Raad van Rechtspraak, CRUKS, SBR assurance.

PKIpartners; vertrouwde hulp bij vragen

Onze medewerkers zijn snel en vlot bereikbaar om te luisteren en advies te geven. Daarnaast beginnen wij u gegarandeerd 8 weken voor het verlopen van uw certificaat te herinneren. Zodat wij samen met u uw certificaat tijdig vernieuwen en uw aansluiting probleemloos blijft functioneren.

Zorgeloze overstap naar PKIpartners

Als u een certificaat via een andere leverancier heeft afgenomen kunt u gebruik maken van onze kosteloze overstapservice.