KPN heeft PKIpartners als voorkeursagent geselecteerd om de ontzorging van het beheren van PKIoverheid certificaten namens lokale overheden op zich te nemen (certificate life cycle management). 


Speciale dienst – PKIoverheid desk

Het partnerschap tussen KPN en PKIpartners is een logische volgende stap die is gezet als uitbreiding op de samenwerking in het mkb en met vele anderen. PKIpartners heeft voor lokale overheden deze specifieke dienst ontwikkeld waarbij persoonlijk contact, bereikbaarheid en afstemming met de ketenleveranciers met stip op één staan. En dat is nodig…

Essentiële informatie-uitwisseling tussen applicaties

Applicaties wisselen immers essentiële informatie uit met elkaar én tussen de ketenpartners onderling. Dit informatietransport dient door middel van cryptografie beschermd en zonder twijfel herleiden te zijn als van én naar de desbetreffende lokale overheid.

Onderhoud vraagt om aandacht en de juiste focus

Het onderhoud van PKIoverheidcertificaten en elektronische handtekeningen vraagt om aandacht, nauwkeurigheid en sturing op geldigheidstermijnen en doorlooptijden. Tegelijkertijd zijn er ook geregeld invloeden die de vereiste nauwkeurigheid complex maken. Door die invloeden kunnen websites en verbindingen verstoord raken of zelfs uitvallen. En dan beginnen de moeilijkheden pas écht…

Belangrijke onverwachte invloeden

Misschien vraag je je af over welke invloeden we het hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Onvoldoende informatie en ondersteuning vanuit Logius.
  • Gebrekkige communicatie vanuit de Trust Service provider.
  • Mutaties van contactpersonen en (applicatie)beheerders intern en extern.
  • Plotselinge aanpassingen in toezicht en regelgeving.
  • Toenemende werkdruk.
  • Aanpassingen op en introductie van nieuwe wet- en regelgeving.

Vaste vertrouwenspartner met kennis van zaken, veel ervaring én het netwerk

KPN heeft PKIpartners geselecteerd als voorkeursagent lokale overheid voor haar vertrouwensdiensten als PKIoverheid, eHerkenning, eSeals en eSigning.

PKIpartners bedient als PKIoverheid specialist midden-, klein- en grootbedrijf, maar ook veel beroepsoefenaars. PKIpartners neemt de zorg omtrent het beheer weg en stuurt proactief op de geldigheid en continuïteit. Ook houden we rekening met de tijd die jij of je ketenpartner nodig hebt voor elke aanvraag of vernieuwing. Deze dienst is ontwikkeld in samenwerking met lokale overheden, medewerkers KPN Local Government en specialisten van PKIpartners. 

Behoefte aan informatie

Kortom, er is veel behoefte aan informatie, advies en ondersteuning voor het beheer (life cycle management) van PKIoverheid certificaten en gekwalificeerde elektronische handtekeningen. En de antwoorden op die behoeften vind je terug in onze beloften: persoonlijke aandacht, beheer, continuïteit waarborgen én het bieden van zekerheid. 

Neem contact op met Iris of Ton

Indien je benieuwd ben naar wat PKIpartners specifiek voor je kan betekenen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 085 9020820, per e-mail info@pkipartners.nl óf je bezoekt eenvoudig onze contactpagina.