Beroepsbeoefenaars, zoals accountants, notarissen en gerechtsdeurwaarders hebben een speciaal certificaat nodig waarin hun beroepstitel opgenomen is. Maar soms heb je geen van deze beroepstitels, maar tóch een dergelijk certificaat nodig om een applicatie of ondertekening te testen. Dat speelt bijvoorbeeld een rol bij softwareleveranciers die werken voor beroepsbeoefenaars. En onder meer dit soort (test) beroepscertificaten levert PKIpartners: we vragen aan en implementeren deze onmisbare certificaten in bepaalde functies en rollen. Voor de digitale uitoefening van je beroep heb je immers een PKIoverheid Beroepscertificaat nodig. Bijvoorbeeld voor het ondertekenen van akten, repertoria, van XBRL assurance berichten of voor het ondertekenen van accountantsverklaringen en meer.


 


Belangrijk certificaat voor beroepsbeoefenaars

In dit certificaat zijn naast je naam ook je beroepstitel zichtbaar opgenomen, zodat de ontvangende partij de rechtsgeldigheid kan verifiëren. Het document is door je ondertekening authentiek, integer én juridisch onweerlegbaar geworden. Daarom worden aan Beroepscertificaten vanzelfsprekend de hoogste vertrouwenseisen gesteld. Daar hoort ook een toetsing bij het betreffende beroepsregister bij. Daarom vereist het aanvragen of vernieuwen van een certificaat nauwkeurigheid bij elke stap. Om als softwareleverancier je klanten goed te kunnen helpen en te kunnen ontwikkelen met een certificaat (net als een beroepscertificaat) is dit testcertificaat beschikbaar.


Kies voor goed, vertrouwd en snel

Onze medewerkers zijn snel en vlot bereikbaar om te luisteren en advies te geven. Als het nodig is verzorgen we ook de afstemming met je ICT-leveranciers voor de werking op je serveromgeving en software. Daarnaast herinneren we je gegarandeerd 8 weken vóór het verlopen van je certificaat aan tijdige verlenging. Op die manier vernieuwen wij tijdig je certificaat en blijft je software probleemloos functioneren. En dat geldt voor zowel de genoemde beroepsgroepen als voor softwareleveranciers die een testcertificaat nodig hebben om hun klanten goed te helpen.

Meer leren of even sparren?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.