Logius

Attentie: dit bericht heeft geen effect op de gebruikers van PKIoverheid Private certificaten voor SBR/Digipoort en dergelijke.

Dit is een onderwerp dat eerst wat inleiding behoeft. En dan bij voorkeur in helder Nederlands: het internet bestaat uit drie delen: het publieke internet dat je aan kunt roepen vanuit je browser, zoals bijvoorbeeld Google, Safari, Brave of Chrome Edge dat zijn, of via een browser op je smartphone en dergelijke. Dit is het zichtbare internet. Dan is er het private internet, het onzichtbare internet, dat wordt bijvoorbeeld gebruikt voor Digipoort. In feite alleen voor berichtenuitwisseling van machine tot machine (M2M). Tot slot heb je het darkweb, wat eigenlijk alleen in het nieuws komt met schimmige zaken als wapen- en drugshandel en meer. 

Verwarrende communicatie over PKIoverheid OV-2020 certificaat

Iris As, projectcoördinator bij PKIpartners licht toe: ‘Er wordt nogal verwarrend, onregelmatig en via allerlei kanalen gecommuniceerd over dat Logius met het PKIoverheid OV-2020 certificaat dat gaat stoppen eind 2022. Maar dat is nadrukkelijk niet aan de orde voor onze klanten die met financiële pakketten berichten versturen. Het is dus nergens voor nodig om hier ongerust over te zijn, want dit stoppen gaat niet over de Digipoort- communicatie.’ OV-2020 certificaten werden alleen gebruikt voor websites en voor apps. Onze relaties die wel gebruik maken van PKIoverheid OV-2020 worden door ons geattendeerd op de nieuwe certificaten die we leveren als alternatief. 

Twijfel of overleg?

Twijfel je? Of wil je even overleggen met iemand die in gewoon Nederlands uitlegt welke stappen je het beste kunt zetten? Neem dan contact op met onze supportdesk

Wij geloven in persoonlijke begeleiding rondom het aanvraagproces van: PKIoverheid certificaten, rechtsgeldige elektronische handtekeningen en beroepscertificaten en staan voor je klaar: van een enkel certificaat tot en met het beheren van je volledige certificaatportefeuille. Bel met 085 90 20 820.