Heb je een fijne zomervakantie gehad? Je bent ongetwijfeld alweer weken aan de slag en je vakantie misschien alweer bijna vergeten. We nodigen je van harte uit om na te denken over een onderwerp waar je waarschijnlijk niet elke dag bij stilstaat: namelijk aan PKIoverheid certificaten en de toepassing daarvan.  

Digitale wereld steeds complexer 

In deze wereld die in rap tempo nog meer digitaal en daarmee soms complexer wordt, kom je er niet meer onderuit om na te denken over oplossingen rondom identiteit, echtheid en waarmerken in de digitale wereld. Hoe is dat op dit moment voor jouw organisatie geregeld? Denk dan aan het certificaatbeheer, zoals de verlenging en het tijdig aanvragen bijvoorbeeld? En hoe gaat het als er iemand uit dienst gaat en er een ander e-mailadres gekoppeld moet worden? Zijn jullie daarnaast goed op de hoogte van de regelmatige wijzigingen in de regel- en wetgeving? En wanneer je dat op dit moment bij een andere leverancier hebt belegd, heb je dan het gevoel dat zij je volledig ontzorgen op dit vlak? Kortom, de wereld van certificaten en alles wat daarmee samenhangt is ingewikkeld en voor velen relatief ondoorzichtig. Dat is ook logisch, omdat je deze materie er niet zomaar even bij doet. Bij PKIpartners hebben we er onze kernactiviteit van gemaakt waardoor we dag in dag uit bezig zijn met dit onderwerp. 

Naar uw feedback wordt geluisterd

Daarnaast richten we ons ook op het steeds verder verbeteren van onze dienstverlening, waarbij we luisteren naar de feedback die we van onze relaties ontvangen. Een mooi voorbeeld van dat actief verbeteren is ons telefoonnummer dat niet meer anoniem wordt weergegeven. Dit betekent dat je ons met naam en toenaam in je telefoon kunt zetten, en direct kunt zien wanneer we bellen. Handig als je met spoed op een certificaat zit te wachten en je ziet dat wij het zijn vanuit één van deze nummers: 085 9020 820 en 023 7600 345. 

Tipje: voor zover je er zelf nog niet aan gedacht had, plaats ons 085- en 023-nummer in je mobiel of je telefooncentrale, en zie direct dat wij bellen. Dat scheelt certificaatstress. Daarnaast is het ook handig, omdat je ons snel weet te vinden, als er iets aan de hand is met een certificaat. 

Een ander voorbeeld van de manier waarop we bezig zijn met feedback, is het overzicht van alle PKIupdates dat voortaan terug te vinden is op onze website. Op die manier is alle relevante informatie rondom certificaten en alles wat daarmee samenhangt ten alle tijden eenvoudig beschikbaar. Voor het geval je nog eens iets na wilt lezen. Of die ene handige tip toe wilt passen, maar niet precies meer weet hoe het zat.